×

Kako da održavate svoj robot za bazen

Kada i kako održavati robot za bazen

 

Održavanje vašeg robota za bazen je jedna od najvažniji mera koje možete preduzeti kako bi vas savršeno služio u godinama koje dolaze…

 

Iako su roboti za bazen napravljeni od materijala vrhunskog kvaliteta i u sebi skrivaju najnovije tehnologije, njihovo održavanje definitivno ne mora biti komplikovano, posebno ukoliko pratite naš kratki vodič:

 

Hladovina

 

Čuvanje robota za bazen na suvom i hladnom mestu

 

Baš poput vas, vaš robot za bazen uživa u hladovini onda kada je sunce u svom zenitu. Iako najbolje rade tokom najtoplijeg dela godine, onda kada nisu aktivni, trebalo bi da se nalaze u zasenčenom, suvom prostoru. Intenzivno izlaganje suncu može oštetiti plastične delove vašeg robota, uticati na njegovu boju i mnogo toga drugog. Ukoliko ga zaštitite od sunca, možete produžiti njegov životni vek i omogućiti mu da vas služi duži niz godina.

 

Pokrivanje

 

Pokrivanje robota za bazen kao vid zaštite

 

Zaštitite svog robot za bazen od vremenskih prilika i neprilika pokrivačima, koji će sakriti od vode i nečistoća koje može naneti vetar.

 

Kabal

 

Savijanje kabla robota za bazen za izbegavanje prekida

 

Uvek vodite računa o kablu svog robota za bazen – savijajte ga poput baštenskog creva, tako da nema grubih preloma koji mogu dovesti do prekida. Pored toga, kabal koji nije savijen može predstavljati opasnost za sve ljude koji se kreću oko prostora vašeg bazena, zbog potencijalnog saplitanja.

 

Čišćenje

 

Održavanje filtera robota za bazen

 

Redovno praznite filter vrećice vašeg robota za bazen. Ukoliko filter održavate čistim, vaš robot za bazen će vas bolje služiti i sa lakoćom će savladati svaki izazov sa kojim se mora susresti u vašem bazenu.

 

Održavanje

 

Održavanje hemije u bazenu

 

Održavanje hemije bazena na pravi način je od krucijalnog značaja za zdravlje vašeg robota za bazen. Testirajte svoju vodu kako biste odredili nivo hlora, alkalnost i druge detalje, koji mogu ometati rad vašeg robota ili mu naškoditi na duge staze.

 

Posmatranje

 

Posmatranje robota za bazen dok radi

 

Kao što je to slučaj sa svim aparatima i tehnologijama, najbolje je da svog robota za bazen držite na oku kako biste se uverili da na pravi način obavlja svoje zadatke. Neke indikacije koje vam govore da sa vašim robotom nešto nije uredu jeste oslabljena sposobnost čišćenja, izostanak čišćenja zidova i kretanje po liniji koja nije prava. Ukoliko primetite bilo koji od navedenih problema, kontaktirajte ovlašćeni servis.

Uz pravilno održavanje, vaš robot za bazen vas može služiti duži niz godina i biti centralni i najpogodniji apsekat održavanja vašeg bazena!