×

Kako odabrati robota za bazen

Kako odabrati robota za bazen

 

Ukoliko posedujete bazen, onda sasvim sigurno već sada planirate da odvojite nekoliko dana za njegovu pripremu za predstojeće leto…

 

Potreba za bazenima je u poslednjih nekoliko godina sve veća, uzimajući u obzir da sve više ljudi želi da stvori svoju sopstvenu oazu, u kojoj mogu uživati kada god da požele, u kompletnoj privatnosti i komforu sopstvenog doma ili vikendice. Prema istraživanjima, u svetu postoji 27.4 miliona bazena, a taj broj je konstantno u porastu.

 

Iako je posedovanje bazena samo po sebi prava poslastica, održavanje istog može biti prava muka za vlasnike, jer od njih zahteva posvećenost, pažnju, vreme, ali i novac. Ipak, za sve te probleme postoji jedno rešenje, a to je robot za čišćenje bazena. Kao sve popularnija opcija za održavanje bazena, roboti su postali dostupni i na našem tržištu, sakupljajući simpatije svih koji su ih jednom videli u akciji ili isprobali u svojim bazenima.

 

Zapravo, prema poslednjim istraživanjima, čak 26 % vlasnika bazena odlučilo se za robote za čišćenje, umesto angažovanja privatnih firmi koje se time bave, upotrebe ručnih usisivača i aparata za čišćenje bazena pod pritiskom.

 

Žena u bazenu

 

Moderni problemi zahtevaju moderna rešenja

 

Roboti za čišćenje bazena taj mukotrpni posao obavljaju umesto vas, dozvoljavajući vam da se opuštate dok oni rade, bez razmišljanja da li je vaš bazen spreman za prve vrele dane. Ukoliko planirate da kupite robota za čišćenje svog bazena, ovog puta vam otkrivamo savete koji će vam olakšati kupovinu i pomoći vam da odaberete pravog robota za vas.

 

S obzirom na to da robot za čišćenje bazena predstavlja investiciju, jer svakako želite da vas dobro i kvalitetno služi i u godinama koje dolaze, verovatno ćete se prvo pozabaviti istraživanjem tržišta, ispitivanjem cena i ponude brendova koji postoje.

 

Kompanija Maytronics, koja je osnovana 1983.godine u Izraelu, predstavlja globalnog vođu u industriji bazena, specijalizujući se za stvaranje izuzetnog iskustva uživanja u vodi. Od samog osnivanja, oni proizvode svoju vodeću liniju proizvoda, odnosno Dolphin robote za čišćenje bazena, koji su postavili nove industrijske standarde kada se radi o tehnološkim inovacijama, dizajnu i pouzdanosti, nudeći svojim kupcima najviši, odnosno superiorni nivo održavanja bazena.

 

Maytronics udeo na tržištu

 

Situacija na tržištu

 

U proteklih deset godina, udeo na tržištu kompanije Maytronics porastao je sa 32 % na 50 % u domenu privatnih bazena, dok je na tržištu komercijalnih statistika i dalje zadivljujuća – Maytronics roboti održavaju čak 37 % javnih bazena u svetu. Maytronics Dolphin predstavlja pametnu soluciju koja može temeljno očistiti bazen pod bilo kojim uslovima, zahvaljujući upotrebi senzora, algoritama i naprednog navigacionog softvera, koji robotu omogućavaju da nauči najbolju i najkraću putanju čišćenja, uz adaptaciju obliku bazena i potencijalnim preprekama koje se u njemu nalaze. Upotrebom Maytronics Dolphin robota za bazen, uštedećete značajne količine električne energije, vode i hemikalija, uživajući istovremeno u izuzetnom iskustvu čistog i bezbednog bazena.

 

Kako odabrati savršenog robota za svoj bazen

 

Kada se odlučite za kupovinu robota i brend kom želite da poverite taj posao, preostaje vam da odaberete model robota koji savršeno odgovara vašim potrebama. Kriterijumi koje pre sveta treba da uzmete u obzir su dimenzije vašeg bazena i njegova obloga – vinil, keramika, staklo, pleksiglas… Maytronics Dolphin roboti za bazen dolaze opremljeni specijalnim četkama i ultra-finim filterima koji će ukloniti sve čestice nečistoće iz vašeg bazena, održavajući istovremeno i zidove i vodenu liniju.

 

 

Idealni roboti za bazene do 10 metara dužine

 

Ukoliko posedujete bazen sa dužinom do deset metara, predlažemo vam da se odlučite za Dolphin Poolstyle Plus ili Dolphin Poolstyle Plus – Dolpphin S100 * naziv zavisi od tržišta. Dolphin Poolstyle Plus će sa lakoćom usisati svu prljavštinu i lišće iz vašeg bazena, istovremeno četkajući zidove i dno. Takođe, ovaj model uklanja alge i nečistoće, a iza sebe ostavlja savršeno čist bazen, spreman za kupanje. Uz tehnologiju Clever Clean, on skenira bazen kako bi optimizovao svoje kretanje i proces čišćenja, dok je njegova upotreba olakšana malom težinom (6.5 kg), što olakšava izlazak iz vode. Njegov ciklus čišćenja u proseku traje dva sata, dok filter korpa od 70 mikrona garantuje besprekornu čistoću. Sa druge strane, Dolphin Poolstyle Plus UFC dolazi sa dva višeslojna nivoa filtracije, odnosno filter korpom sa vrećicama od 100 i 50 mikrona, laganim opcijama za rukovanje i jednostavnim održavanjem.

 

 

Roboti za održavanje bazena do 12 metara dužine

 

Ako je vaš bazen dugačak 12 metara, na raspolaganju su vam Dolphin Poolstyle 35 (Z1B) – Dolphn S200, Dolphin Poolstyle 35 Dolphin S300 i Dolphin 40i IOT tj Dolphin 300i. Predstavljajući najnoviju generaciju robota za čišćenje bazena, ovi modeli će sa lakoćom temeljno očistiti dno, zidove i vodenu liniju vašeg bazena, koristeći Power Stream tehnologiju višesmernog vodenog mlaza, zahvaljujući kojoj roboti kontinuirano prijanjaju na bilo koju vrstu površine ili premaza (PVC, obloga, mozaik, pločice, obojeni beton…). Sa ciklusom koji traje dva sata, ovi modeli su pouzdani, sigurni i jednostavni za upotrebu, a dolaze sa dvostrukim stepenom filtracije i dvostrukim aktivnim četkama, koje se rotiraju dva puta brže u odnosu na gusenice robota, značajno poboljšavajući kvalitet čišćenja celog bazena. Digitalni transformator nove generacije automatski podešava napon upravljačke jedinice i čuva je od pada napona, omogućavajući vam istovremeno značajnu uštedu električne energije.

 

 

Ono što Maytronics Dolphin Poolstyle 40i IOT – Dolphin S300 I izdvaja od druga dva modela jeste činjenica da se on može povezati sa vašim telefonom uz pomoć aplikacije, što vam omogućava odabir različitih ciklusa i načina čišćenja, uz opciju ručne navigacije i odloženog starta. Uz specijalni merač vremena koji je ugrađen u aplikaciju, moći ćete da izradite svoj personalizovani program čišćenja, koji možete postaviti za jednu nedelju ili nekoliko sedmica unapred. Jako korisna funkcija je puštanje u rad robota na daljinu, tako da bazen može biti čist kada vi stignete kući ili na vikendicu.

 

 

Najbolji roboti za bazene do 15 metara dužine

 

Kada se radi o bazenima čija dužina meri do 15 metara, na raspolaganju su vam modeli Dolphin SF 60 CB i Dolphin W20. Dolphin SF 60 CB dolazi kao predstavnik specijalne SF linije, koja je karakteristična po novim tehnologijama koje poboljšavaju performanse robota za čišćenje bazena, uzimajući u obzir i uštedu električne energije. Sa ciklusom čišćenja koji traje dva ipo sata, Dolphin SF 60 CB dizajniran je za čišćenje podzemnih i nadzemnih bazena, dok takođe nudi opciju povezivanja sa aplikacijom za pametni telefon. Takođe, ovaj model dolazi sa samoregulišućim sistemom usisne snage, koji mu omogućava redovno funkcionisanje čak i kada je njegova filter korpa gotovo puna, uz uštedu energije do 32 %.

 

 

Maytronics Dolphin W20 jedini je profesionalni robot za čišćenje, dizajniran za upotrebu čak i u bazenima s minimalnom dubinom od 20 centimetara, pored bazena klasične dubine. U pitanju je robot prikladan za upotpunjavanje niza tradicionalnih sredstava za čišćenje koja ne mogu raditi u područjima s tako niskim vodostajem. Sa ciklusom koji traje jedan ili tri sata u zavisnosti odabranog programa, ovaj model robota dolazi sa PVC četkama koje su pogodne za sve vrste premaza. Uz njega dobijate i daljinski upravljač koji je jednostavan za upotrebu, uz pomoć kog možete podesiti različite programe.

 

 

Roboti za bazene dužine do 25 metara

 

Kada se radi o bazenima čija dužina ide do 25 metara, najbolja opcija koju možete odabrati jeste Dolphin PRO X2. Ovaj robot je opremljen sistemom za samoregulaciju usisne snage, koji mu omogućava redovno funkcionisanje čak i kada se nivo začepljenja filtera povećava, što zauzvrat donosi značajnu uštedu električne energije od čak 32 %. Ciklusi čišćenja ovog modela robota za čišćenje bazena mogu trajati 4, 6 ili 8 sati, u zavisnosti od odabranog programa, a obuhvataju dno, zidove i vodenu liniju. Takođe, uz PVC četke pogodne za sve vrste premaza, uz Dolphin PRO X2 dolaze i Wonder četke koje mu omogućuju snažnije prijanjanje kada se penje po zidovima, kao i dvostruki sistem filtracije sa vrećicama od 50 i 70 mikrona.

 

Kao savršena opcija za bazene sa većim brojem posetilaca, Dolphin PRO X2 dolazi sa ojačanim komponentama koje obećavaju izvanrednu pouzdanost, te ga možete koristiti na stepenicama. Uz pomoć jednostavnog daljinskog upravljača možete odabrati različite programe čišćenja, u zavisnosti od veličine i oblika bazena, odnosno funkcije koju želite da aktivirate.

 

 

Robot za bazen dužine do 33 metra

 

Jednostavan za upotrebu i održavanje, Dolphin Wave 200 XL robot za čišćenje bazena, dolazi sa interaktivnim MMI sistemom za intuitivno programiranje i dijagnozu, sa mogućnošću održavanja bazena dužine do 33 metra. Ciklusi čišćenja ovog modela mogu trajati 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ili 8 sati u zavisnosti od odabranog programa, pri čemu će se ovaj robot pobrinuti za dno i 40 centimetara zida. Četke koje dolaze sa njim su pogodne za sve vrste premaza i bazena, dok je tu i spiralni troslojni filter.

 

Ovaj model takođe karakteriše i inteligentna tehnologija samoučenja i multi-skeniranja bazena, koja omogućava sistematsko, nezavisno i brzo čišćenje. Napredni navigacijski sistem i moćna tehnologija osiguravaju potpunu pokrivenost bazena. Takođe, uz Dolphin Wave 200 XL robot za čišćenje bazena dobijate i višenamenska kolica sa automatskim otpuštanjem kabla. Pouzdan i napredan, ovaj model robota će vas oduševiti na prvi pogled.

 

 

Roboti za bazene do 60 metara dužine

 

Dolphin Wave 300 XL je vrhunski Maytronics proizvod, dizajniran posebno za olimpijske centre, akva parkove i druge centre za slobodno vreme sa javnim bazenima, čija dužina meri od 25 do 60 metara. Ovaj robot poseduje inteligentni navigacioni sistem koji garantuje duboko i detaljno čišćenje bazena bilo kog oblika ili vrste u rekordnom vremenu. U zavisnosti od odabranog programa, njegov ciklus čišćenja može trajati od jednog do osam sati, dok uz njega dolaze četke pogodne za sve vrste bazena i trostruka filtracija sa vrećicama od 50, 70 i 150 mikrona.

 

Dolphin Wave 300 XL robot za bazen sadrži čak osam četki, koje su posebno dizajnirane za uklanjanje nečistoća u potpunosti. Njegov inteligentni navigacioni sistem dolazi sa integrisanim žiroskopom i kompasom, uz pomoć kog ovaj robot izračunava profil bazena i planira optimalne, energetski efikasne rasporede čišćenja, čak i u bazenim sa kosim dnom.

 

 

Da zaključimo…

 

Moderno vreme donelo nam je brojne brige i probleme, koji zahtevaju moderna rešenja. Sve više domaćinstava se odlučuje za izgradnju sopstvenog bazena, dok su oni postali nezaobilazni deo svakog novog stambenog projekta ili vikendice. Maytronics Dolphin roboti za čišćenje bazena omogućavaju vam da sav taj “prljavi” posao koji vas očekuje tokom letnje sezone prepustite njima, dok vi uživate i posmatrate ih kako poput pravih magičnih pomagača iza sebe ostavljaju bazen koji je besprekorno čist i spreman za upotrebu.

 

Uz pomoć našeg vodiča za kupovinu idealnog robota za vašu vrstu bazena, lako ćete pronaći svog pravog saveznika, koji će vas iznova oduševiti svaki put kada ga vidite u akciji.

 

Kompanija Ministudio je jedini zvanični distributer Maytronics Dolphin robota za bazen na teritoriji Srbije, čiji je cilj da svim svojim kupcima omogući da što lakše pronađu željeni proizvod, dobiju detaljne i tačne informacije, uz nižu cenu u odnosu na ostale dostupne ponude. Kupovina robota za bazen preko Ministudio kompanije se svodi na nekoliko jednostavnih koraka – odaberite željeni proizvod, način plaćanja i dočekajte ga na kućnoj adresi. Sve što vam preostaje je da se prepustite uživanju u čarima leta…